0

سبد خرید شما خالی است

آرش کاک الهی person 3 - لپتاپیفای محمد میرزایی

لپ تاپ گیمینگ چیست؟ تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی

2 سال قبل آموزشی دقیقه

لپ تاپ گیمینگ چیست؟ تفاوت لپتاپ گیمینگ با لپتاپ‌های دیگر در چیست؟

what-is-a-gaming-laptop

اگر از دور با دنیای بازی آشنا هستید، بدون شک نام لپ‌تاپ‌‌های گیمینگ را شنید‌ه‌اید. آن‌ها یک پلتفرم کوچک و جمع و جور ارائه ‌می‌دهند که بازی را با کیفیتی فوق‌العاده به نمایش در می‌آورند. با پیشرفت تکنولوژی، استفاده از لپ تاپ برای بازی در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. با این حال، اگر تازه وارد در دنیای بازی هستید، ممکن است بپرسید بهترین لپ تاپ گیمینگ برای بازی چیست؟

نگران نباشید ما اینجا هستیم تا کمک کنیم که بهترین لپتاپ استوک خود را پیدا کنید و اگر خود را یک گیمر حرفه‌ای می‌دانید، ممکن است از خود بپرسید که آیا قابل حمل بودن و حمل‌ و نقل ساده لپ‌تاپ‌‌ها در مقایسه با قدرت یک کامپیوتر گیمینگ استاندارد ارزش خرید یک لپتاپ را بالا می‌برد یا خیر! برای کمک به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا لپ تاپ بازی برای شما مناسب است یا خیر، ما کمی‌ بیشتر در مورد آن‌‌ها توضیح ‌می‌دهیم و به این موضوع می‌پردازیم که لپتاپ‌های مناسب گیمینگ به چه ویژگی‌هایی مشهور هستند و مزایا و معایب آن‌ها چیست؟

لپ تاپ گیمینگ چیست؟

لپ تاپ گیمینگ چیست؟

در ابتدا باید با ماهیت لپتاپ‌های گیمینگ آشنا شویم. چرا که قبل از پرداختن به ویژگی‌های آن نیاز داریم که آن را بهتر بشناسیم. لپ تاپ گیمینگ یک کامپیوتر شخصی کوچک و متحرک است که دارای صفحه نمایش مخصوص به خود است با گرافیک عالی است و به طور خاص برای فعال کردن بازی در حال حرکت و در فضا‌هایی که به میز دسترسی ندارید طراحی شده است.

هسته آن‌ها، همانند لپ تاپ‌های استاندارد یا تجاری است، اما با بسیاری از ویژگی‌های ارتقاء یافته ایت لپتاپ باعث می‌شوند که بین لپتاپ گیمینگ و لپتاپ عادی تفاوت‌هایی ایجاد شود که تجربه کاربری را برای گیمرها لذت‌ بخش‌تر کند. به طور خلاصه، یک لپ تاپ گیمینگ به شما سرعتی با عملکرد بالا، ظرفیت حافظه قابل توجه، گرافیک بی نظیر و غیر قابل وصف در کیفیت و قدرت پردازش سریع را ‌می‌دهد.

این لپ‌تاپ‌‌ها به‌طور خاص با در نظر گرفتن نیاز‌های بازی پیشرفته طراحی و تولید می‌شوند تا بتوانید با قدرتی که برای شکست دادن رقبا نیاز دارید وارد نبرد شوید. فرقی نمی‌کند که کاربران این لپتاپ‌ها انسان باشند یا هوش مصنوعی؛ در هر صورت لپتاپ‌های گیمینگ فوق‌العاده‌ترین پرفورمنس را به کاربران خود ارائه می‌دهد.

لپ‌تاپ‌‌های گیمینگ با داشتن سخت‌افزار سطح بالا، عموماً بسیار گران‌تر از لپ‌تاپ‌‌های سطح ابتدایی هستند، اما همین موضوع باعث می‌شود که این لپتاپ‌ها در بدیهی‌ترین ویژگی‌ها هم بسیار سرتر از دیگر رقبا باشند.

چه قطعاتی یک لپتاپ گیمینگ را از سایر لپتاپ‌های بازار مجزا می‌کند؟

چهار جنبه اصلی در لپ تاپ گیمینگ وجود دارد.

چهار جنبه اصلی در لپ تاپ گیمینگ وجود دارد

  • سیستم عامل
  • اندازه صفحه نمایش
  • پردازنده
  • کارت گرافیک

اما بسیاری از ویژگی‌های دیگر نیز وجود دارد که اگر قصد خرید آن را دارید، باید در نظر بگیرید.

بازی‌‌های لپتاپ‌های گیمینگ عموماً برای اجرای روان به قدرت پردازش بیشتری نیاز دارند و یکی از مهم‌ترین تفاوت‌‌های بین لپ‌تاپ استاندارد و لپ‌تاپ تخصصی برای گیمر‌ها، پردازش ویدیو است. این لپتاپ‌ها در سرعت پردازش یک سر و گردن از سایر لپتاپ‌ها مجزا هستند.

رایانه‌های بازی دارای یک کارت ویدیو هستند که یک جزء رایانه شخصی است که برای افزایش کیفیت تصاویر نمایش داده شده روی صفحه استفاده ‌می‌شود. آن‌ها همچنین دارای رم اختصاصی، پردازنده گرافیکی و سیستم خنک کننده خود هستند، در حالی که یک رایانه معمولی معمولاً از یک کنترلر گرافیکی داخلی و فن‌ها استفاده ‌می‌کند.

بنابراین، به زبان ساده، لپ تاپی که برای بازی طراحی شده است، دارای قدرت اضافی است و تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای اجرای بازی‌ها با کیفیت بالا و سرعت بالا را دارد.

در بخش زیر تمام قطعاتی که باید در خرید یک لپ تاپ گیمینگ در نظر بگیرید و عملکرد آن‌ها آورده شده است.

سیستم عامل، بخشی لاینفک از بازدهی لپتاپ‌های گیمینگ

OS laptop gaiming

سیستم عامل (OS) یکی از مهمترین جنبه‌های هر لپ تاپ است. نه تنها به شما امکان ‌می‌دهد رایانه خود را اجرا کنید، بلکه تعیین ‌می‌کند که واقعاً چه بازی‌هایی را ‌می‌توانید انجام دهید. این به این معنی است که بازی‌‌های خاصی که می‌خواهید بازی کنید ممکن است روی سیستم شما قابل بازی نباشند، بنابراین قبل از خرج کردن پول خود، ارزش این را دارد که بررسی کنید کدام بازی‌‌ها را می‌توانید در کدام لپ‌تاپ بازی کنید.

هیچ چیز ناامید کننده تر از خرید یک کامپیوتر بازی و ناتوانی در انجام بازی ای که واقعاً برای آن خریده اید وجود ندارد! پس اگر می‌خواهید به این مشکل دچار نشوید حتماً سیستم عامل مورد نیاز بازی‌ها را بررسی کنید سپس تصمیم به خرید یک لپتاپ گیمینگ و بررسی خرید بزنید چرا که ممکن است دچار مشکلات زیادی در این زمینه بشوید.

کارت گرافیک، بدون این گزینه لپتاپ گیمینگ وجود نخواهد داشت!

کارت گرافیک یا GPU (واحد پردازش گرافیک)، شاید مهم‌ترین جزء لپ‌تاپ بازی شما پس از سیستم عامل باشد، زیرا به بازی‌‌ها اجازه می‌دهد با تنظیمات گرافیکی بالاتر و جلوه‌‌های بصری بیشتر پخش شوند. این موضوع تجربه کاربری مثبت‌تری را به گیمرها ارائه می‌دهد. در واقع وظیفه کارت گرافیک این است که با پردازش داده‌ها و ارسال سیگنال به مانیتور، تصاویر را بر روی صفحه نمایش شما ارائه ‌می‌دهد. با توجه به استرس‌زا بودن این فرآیند هنگام اجرای بازی‌‌ها، احتمالاً به یک GPU با حافظه اختصاصی خود به نام VRAM (حافظه ویدیویی) نیاز خواهید داشت.

یک کارت گرافیک نسل نهم یا دهم انویدیا هر کاری را که لازم دارید انجام ‌می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که ‌می‌توانید در سطحی که ‌می‌خواهید بازی کنید.

حافظه را دست کم نگیرید!

هیچ چیز بدتر از این نیست که وسط بازی کردن اروری بر مبنی کمبود فضا دریافت کنید و بازی خود به خود بسته شود! شرط می‌بندیم که اگر دیگر نتوانید بازی را باز کنید به کلی سرخورده و کلافه خواهید شد. ما یک خبر خوب برای شما داریم. در مورد حافظه، اکثر مردم به شما خواهند گفت که وقتی صحبت از حافظه به میان می‌آید، «هرچه بیشتر بهتر»، اما حقیقت این است که علاقه‌مندان به بازی‌‌های معمولی باید بتوانند هر کاری را که می‌خواهند با 4 گیگابایت VRAM انجام دهند. اما 6 گیگابایت حتی بهتر است.

البته، نیازی نیست که شما با جزئیات فنی زیادی درگیر شوید. با این میزان رم شما می‌توانید به سادگی نیاز خود را برای ثبت مراحل بازی مرتفع کنید.

صفحه نمایش، بخش استثنایی ماجرا در خرید لپتاپ گیمینگ

منطقی است، اگر در حال انجام یک بازی زمین‌شکنی با گرافیک و جلوه‌‌های صوتی درخشان هستید، می‌خواهید این اکشن را در بزرگ‌ترین اندازه صفحه‌ نمایش در هر قالبی که تصمیم دارید انتخاب کنید، تجربه کنید. در حالی که یک صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ برای اکثر تجربه‌های بازی بسیار مناسب است، اگر تمایل دارید، ‌می‌توانید یک صفحه نمایش بزرگتر را از طریق کابل HDMI به لپ تاپ خود متصل کنید.

تنها نقطه ضعف این است که عملکرد ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و اگر قرار بود این کار را انجام دهید، ممکن است به جای آن فقط یک لپتاپ عادی بخرید.

روشنایی صفحه نمایش، نکته کوچک و فراموش شدنی

روشنایی صفحه نمایش، نکته کوچک و فراموش شدنی

به طور شگفت انگیزی، روشنایی صفحه نمایش اغلب قسمتی است که در لپ تاپ‌ها و دسکتاپ‌ها به طور یکسان نادیده گرفته ‌می‌شود. اما مهم است که صفحه نمایشی با صفحه نمایش روشن داشته باشید. زیرا وقتی خورشید به آن ‌می‌تابد، شما نیازی نیست که چشمان خود را ریز کنید تا تصویر خود را در لپتاپ ببینید.

اگر شما از آن دسته گیمر‌هایی هستید که در سیاهچال تاریک خود بازی ‌می‌کنند و اساساً هرگز نور روز را نمی‌بینند، روشنایی صفحه اصلی مورد توجه شما نخواهد بود. با این حال، اگر می‌خواهید در مورد آنچه که «متریک‌‌های روشنایی» نامیده می‌شود بیشتر بدانید، همیشه ساده نیست، زیرا برخی از بخش‌های مشخصات یک لپتاپ جزئیات را ارائه نمی‌دهند و جدا از این موضوع شما باید بیشتر مواظب چشمان خود باشید. چرا که زاپاسی برای آن‌ها وجود ندارد پس یک لپتاپ با نور صفحه نمایش مناسب را خریداری کنید تا به چشمان خود لطف کرده باشید.

حداکثر روشنایی خوب صفحه نمایش 320 نیت است (معمولاً به معنای روشنایی متوسط 300 نیت است). هر چیزی کمتر از 240 نیت حداکثر (220 نیت روشنایی متوسط) برای لپ تاپ خوب نیست.

وضوح صفحه را که فراموش نکرده‌اید؟

وضوح صفحه نمایش به میزان بزرگی صفحه نمایش شما اشاره دارد این موضوع در لپتاپ‌های گیمینگ به شکل اغراق‌ شده‌ای بهتر از سایر سیستم‌ها است. رزولوشن 1920 در 1080 حداقل رزولوشنی است که برای هر لپ تاپ گیمینگ برای اجرای بیشتر بازی‌ها به آن نیاز دارید. هرچه کمتر باشد، گرافیکی دریافت خواهید کرد که برای اجرای یک بازی به اندازه کافی واضح نیست. در واقع رزولوشن هرچقدر بالاتر باشد شما جزئیات بیشتر از صفحه را مشاهده خواهید کرد البته به این نکته هم توجه کنید که اگر در هر صورت شما رزولوشن مناسبی را دریافت کنید حجم فضایی که بازی در لپتاپ و رم شما اشغال خواهد کرد نیز به همان مراتب افزایش خواهد یافت.

عملکرد صفحه نمایش لمسی، نجات دهنده شما در هنگام بازی

برخی از لپ‌تاپ‌‌های بازی اکنون دارای صفحه نمایش لمسی هستند، که اگر در حال بازی کردن بازی‌‌هایی مانند Candy Crush ،Darkest Dungeon یا Galaxy of Pen & Paper هستید، وجود و کارکرد صحیح لپ تاپ لمسی به مثابه یک معجزه برای شما است چرا که کار شما را ساده‌تر می‌کند. اگرچه، در حالی که صفحه نمایش لمسی برای انواع خاصی از بازی‌ها منطقی است، صفحه نمایش لمسی در اکثر رایانه‌های شخصی بازی ضروری نیست.

لوازم جانبی و اضافی لپتاپ‌های گیمینگ را فراموش نکنید.

Laptop accessories

انتظار می‌رود هر لپ‌تاپ بازی از گزینه‌‌های دیگری پشتیبانی کند که ممکن است لپ‌تاپ استاندارد از آن پشتیبانی نکند. لپ‌تاپ شما باید بتواند تجهیزات جانبی مانند هدست و ماوس بی‌سیم را که اغلب از طریق پورت‌‌های USB و کارت‌‌های بلوتوث متصل می‌شوند، بپذیرد. اگر این اتفاق نیوفتند ممکن است که نیاز باشد شما قید صداهای با کیفیت یا اهنگ‌های حماسی بازی را بزنید. در این صورت این کاملاً به ضرر شما خواهید بود چرا که تجربه بازی رزیدنت اویل بدون صدا یک کابوس وحشتناک است.

یک لپ‌تاپ بازی همچنین باید بتواند به اینترنت و شبکه‌‌های محلی (شبکه‌‌های محلی) وصل شود، معمولاً از طریق Wi-Fi و اینترنت. بنابراین می‌توانید هر کجا که نیاز دارید بازی کنید. چک کنید که لپتاپ دچار مشکل وصل شدن به اینترنت نباشد چرا که شما همیشه در خانه حضور ندارید که بتوانید مستقیماً لپتاپ را به مودم متصل کنید.

خنک کننده داخلی، نیروی کمکی برای لپتاپ‌های گیمینگ

بر خلاف لپ‌تاپ‌‌های استاندارد، لپ‌تاپ‌‌های بازی دارای گزینه‌‌های خنک‌ کننده بهبود یافته‌ای هستند، مانند تهویه بهتر یا فن‌‌های قوی‌تر. از آنجایی که سخت‌افزاری که برای مدت طولانی به محدودیت‌‌های خود فشار داده می‌شود، گرمای قابل توجهی تولید می‌کند. به‌ ویژه هنگام اجرای بازی‌‌های سطح بالا، لپ‌تاپ‌‌ها باید به وسایلی مجهز شوند تا خود را خنک نگه دارند. این که ممکن است گیمرها ساعت‌ها بدون خاموش کردن لپاپ با نور بالا با لپتاپ خود کار کنند بر هیچکس پوشیده نیست. به همین دلیل خنک کننده‌ها باید بسیار قوی باشند تا بتوانند از آسیب دیدن قطعات حساس داخلی لپتاپ بر اثر گرما جلوگیری کنند.
اگر فکر می‌کنید که تفاوت لپتاپ گیمینگ و عادی در همینجا به پایان رسیده است باید بگوییم که در اشتباه هستید. هنوز هم تفاوت‌های بیشتری وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

IPS در لپ‌تاپ گیمینگ چیست؟

IPS مخفف “In-plane Switching” است. فناوری صفحه‌ نمایش که به شما امکان می‌دهد طیف وسیع‌تری از رنگ‌‌ها را ببینید و گرافیک‌‌ها را با جزئیات بیشتر نمایش دهید. داشتن پنل IPS در لپ تاپ برای بهترین تجربه بازی توصیه ‌می‌شود.

G-SYNC چیست؟

G-Sync قطعه ای از فناوری NVIDIA است که در لپ تاپ‌های خاص با عملکرد بالا قرار گرفته است تا با تمرکز بر کاهش تأخیر ورودی و حذف پارگی صفحه، عملکرد آن‌ها را افزایش دهد. این یک ویژگی متمایز کننده لپتاپ گیمینگ از لپتاپ‌های معمولی است.

جالب است بدانید که FreeSync AMD نیز همین کار را انجام ‌می‌دهد و G-Sync و FreeSync هر دو رندر سریع‌تری را بدون کوچک‌ترین دیلی یا پینگ به ترکیب ارائه ‌می‌دهند.

برای بازی و کار به چه مقدار رم نیاز دارید؟

RAM یکی از حیاتی‌ترین اجزای هر کامپیوتر است. به طور کلی، 8 گیگابایت رم باید برای مقدار اولیه حافظه عملیاتی شما کافی باشد. اما اگر یک شخص مالتی تسکر هستید که با تعدادی برنامه کاربردی، بازی‌های سنگین و برگه‌های باز در مرورگر خود به طور همزمان کار ‌می‌کنید، ممکن است تا 16 گیگابایت نیاز داشته باشید. بررسی کنید که آیا لپ‌تاپ بازی مورد نظر شما قابل ارتقاء است یا خیر تا ببینید آیا می‌توانید در آینده رم بیشتری اضافه کنید. اگر نه باید سعی کنید که متاسفانه بخش‌های زیادی از فعالیت‌های خود را صرفاً محدود به دو یا نهایتاً سه پنجره کنید.

SSDS یا HDDS؟ کدام یک برای بازی بهتر است؟

وقتی صحبت از‌ هارد دیسک به میان ‌می‌آید، ‌می‌توانید مدل‌های مقرون به صرفه‌ای با ظرفیت 1 ترابایت پیدا کنید. به این معنی که فضای زیادی برای نصب و اجرای همه بازی‌های خود خواهید داشت. آن‌ها همچنین به راحتی پیدا ‌می‌شوند و نسخه‌های زیادی در دسترس هستند. همه گیمر‌ها به فضای زیادی نیاز دارند، بنابراین ‌می‌توانیم نتیجه بگیریم که حداقل اندازه یک‌ هارد دیسک باید حدود 512 گیگابایت باشد. وقتی صحبت از قابلیت اطمینان به میان می‌آید،‌هارد دیسک‌‌ها نسبتاً قابل اعتماد و با دوام هستند.

با این حال، در حالی که HDD‌ها انتخاب خوبی هستند، SSD‌ها انتخاب ایده آل‌تری هستند. آن‌ها رایانه شما را بسیار سریعتر ‌می‌کنند و بنابراین بازی رضایت بخش‌تر خواهد بود. آن‌ها انرژی کمتری مصرف ‌می‌کنند و دوام بیشتری دارند در حالی که گرما و صدای کمتری تولید ‌می‌کنند. همه این‌ها این هارد دیسک‌ها را را برای همه کاربران، نه فقط گیمر‌ها، ایده آل ‌می‌کند.

برچسب ها:
ارسال نظرات